Ak, masažas – viliojantis atsipalaidavimo ir žmogiško prisilietimo derinys, kuris taip veiksmingai padeda pašalinti stresą ir raumenų įtampą. Visi esame bent kartą jį išbandę (net jei tik savo rankomis ant kaklo ar nugaros), tačiau masažas yra daugiau nei švelnus pečių mazgų minkymas. Šiame straipsnyje panagrinėsime 5 pagrindines masažo terapijos rūšis ir sužinosime, ką kiekviena iš jų gali jums pasiūlyti – taigi pasiruoškite svaiginančiai kelionei į geresnę fizinę savijautą!

  1. Švediškas masažas

Švediškas masažas yra vienas iš populiariausių masažo rūšių, kuris puikiai tinka ne tik po sunkių treniruočių atgaivinti kūną, bet ir tiesiog siekiant susilpnėjusius raumenis išlaikyti sveikus ir lankstus. Šios masažo rūšies privalumas slypi ne tik jo gydomojoje poveikyje, bet ir malonumo pojūtyje, kurį patiria žmogus po to, kai jis pagaliau gali atsipalaiduoti ir pasiruošti naujiems iššūkiams. Švediškas masažas yra idealus pasirinkimas tiems, kurie nori pabėgti nuo kasdienio streso ir palikti visas rūpesčių ar problemas už durų.

  1. Tailandietiškas masažas

Tailandietiškas masažas yra tradicinė praktika, kuri jau seniai tapo populiari visame pasaulyje. Tai patyrę ir kvalifikuoti specialistai taikydami įvairias priemones ir technikas, siekia rasti vidinį harmonijos ir balanso jausmą kiekvienam savo klientui. Ši masažo technika yra pagrįsta senaisiais Rytų principais, kurie teigia, kad su visais kūno organais ir sistemomis galima susijungti per akupresūros taškus ir linijas. Tailandietiškas masažas gali padidinti kraujo apytaką, sumažinti stresą, pagerinti sąnarių judesius ir skatinti bendrą kūno gerovę. Tai puiki galimybė maloniai atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos ar sporto treniruotės.

  1. Anticeliulitinis masažas

Anticeliulitinis masažas yra ypač populiarus tarp moterų, siekiančių pagerinti savo kūno formą. Tai yra procedūra, kuri padeda susilpninti riebalinius sluoksnius ir pagerina kraujotaką bei odos struktūrą. Anticeliulitinių masažų metu naudojamos specialios įrankių ir preparatų technikos, kurios yra skirtos kovoti su celiulitu ir pagerinti odos būklę. Nepaisant to, kad ši procedūra yra gana veiksminga, ji gali būti ne visiems, todėl rekomenduojama konsultuotis su specialistu prieš ją pradedant. Tačiau, jei norite pasiekti švelnesnę ir gražesnę odą, anticeliulitinis masažas gali būti puiki pasirinkimas.

  1. Kobido masažas

Kobido masažas yra vienas iš Japonijos karališkosios šeimos paslaptis, kurią perėmė ir perteikė pasauliui vadinamasis „keisčiausias Japonijos meistras“ Shogo Mochizuki. Ši masažo technika nėra tik paprastas paspaudimų rinkinys. Tai yra ypatinga ritualinė procedūra, kurią atliekant veido kontūrai tampa ryškesni, o paraudimai ir patinimai dingsta. Kobido masažas turi ne tik estetinį, bet ir medicininį poveikį, nes šis gydymo būdas pagerina kraujotaką, padeda sumažinti raukšles ir atsikratyti veido įtampų. Tai yra ne tik malonus ir relaksuojantis masažas, bet ir puikus būdas pasirūpinti savo odos sveikata ir išvaizda.

  1. Karštų akmenų masažas

Karštų akmenų masažas yra vadinamas vienu iš maloniausių masažų, kai kalbama apie atpalaiduojantį ir gydomąjį poveikį. Tai yra terapija, kurios metu ant kūno dedami šilti akmenys, kad būtų skatinamas kraujotakos ritmas ir mažinamas stresas. Šis masažas gali padėti atsikratyti skausmų, palengvinti raumenų ir sąnarių įtampą, o taip pat pagerinti imuninę sistemą. Šis masažas netinka visiems, todėl svarbu pasikonsultuoti su specialistu, kuris galės nustatyti jūsų kūno atsakymą ir rekomenduoti tinkamiausią masažo tipą.

Masažo terapija yra neįkainojamas komforto ir streso malšinimo šaltinis, kuriuo žmonės pasitiki iš kartos į kartą. Kiekviena masažo rūšis – nuo švediško iki giliųjų audinių masažo – teikia unikalią naudą, specialiai pritaikytą jūsų kūno poreikiams. Be to, sužinoję, kuo skiriasi penki pagrindiniai masažo tipai, galėsite rasti tinkamiausią savo sveikatingumo rutinai. Nesvarbu, ar norite atsipalaiduoti nuo kasdienio streso, ar jums reikia giliųjų audinių raumenų masažo, investavę į masažo terapiją, greičiausiai pasieksite ilgalaikių rezultatų – pagerinsite laikyseną, savijautą ir bendrą sveikatą. Jūsų kūnas jums padėkos!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.