Mažiausiai kelis dešimtmečius medicinos siūlomos galimybės įvairiais atvejais leidžia gerokai paspartinti reabilitacijos ir sveikimo procesą.

Dėl nuolatinės technologinės pažangos ligoninėse ir reabilitacijos įstaigose, be tradicinės sveikatos priežiūros, pacientams taip pat suteikiami geriausiai šiuo metu rinkoje esantys reabilitacijos ir ortopediniai baldai.

Slaugos lovos yra vienas iš dažniausiai naudojamų baldų reabilitacijai. Dauguma pacientų praleidžia gulėdami ligoninės kambaryje dėl traumų, lėtinių ligų, progresuojančio vėžio ar nelaimingų atsitikimų.

Medicinos personalas stengiasi suteikti kuo geresnę pagalbą pacientams, tačiau įstaigos įrengimas aukščiausios klasės, moderniais medicininiais baldais leidžia gerokai pagerinti didžiąją dienos dalį lovose gulinčių žmonių gyvenimo kokybę.

Šiandien tiek privačios, tiek valstybinės įstaigos ar reabilitacijos centrai vis dažniau supranta, jog funkcines lovos sergantiems pacientams suteikia labai didele nauda.

Ligoninės lovos su elektriniu rėmu leidžia maksimaliai reguliuoti lovos padėtį pagal paciento poreikius, nereikia jos kelti ir judinti.

Be to, dėl mechanizmo, kuris yra tiesiai į lovos konstrukciją, galite reguliuoti jos padėtį net tada, kai joje yra pacientas. Tai papildomai veikia gydytojo darbo komfortą bei paciento psichiką.

Funkcinė slaugos lova – kaip ji veikia?

Visiškai motorizuota lova pirmiausia turi judančias galvos ir liemens sritis. gali būti pritaikytas visiems paciento poreikiams, atsižvelgiant į jo ligą, būklę, amžių ir kitus individualius poreikius. Pavyzdžiui, pacientui, sergančiam plaučių liga, tiks posvyrio kampo padėtis.

Nuotolinio valdymo pulteliu valdoma reabilitacinė lova leidžia ne tik patogiai naudotis, gerinant bendrą paciento būklę, bet ir greitai bei efektyviai aptarnauti.

Pacientas, nesikeldamas iš lovos, padedamas gydytojo gali pakeisti padėtį. Lovos aukščio reguliavimą galima nustatyti per kelias sekundes. Kiekvienam pacientui gali būti nustatomos individualios lovos pozicijos, o tai padidina žmonių, gulinčių reabilitacijos centruose, sanatorijose ar hospisuose, gyvenimo kokybę.

Medicinos personalui tai yra palengvinimas priežiūros, gydymo ir tyrimų metu. Dėl šios savybės lova yra universali.

Elektrinė reabilitacinė lova komplektuojama su standartinės konstrukcijos, šoniniais turėklais, trikampio formos strėle su galimybe ją reguliuoti, rankenomis laikančiomis čiužinį bei lovos sekcijas.

Galite pasirinkti medžiagą, iš kurios pagamintas čiužinio pagrindas – medį ar metalą bei lovos konstrukcijos spalvą (dažniausiai skirtingų atspalvių mediena). Taip pat galima įsigyti papildomos įrangos lovai su tokiais elementais kaip stalas padėtas ant turėklų, naktinė spintelė su ištraukiamu viršumi, naktinis slaugos staliukas.

 

Kaip valdyti slaugos lovą nuotolinio valdymo pulteliu?

Elektra valdomas zonas su nuotolinio valdymo pulteliu galima laisvai reguliuoti ir nustatyti. Dažniausiai atskirų segmentų pasvirimo kampus sprendžia gydytojas, pakoreguodamas kiekvienos lovos dalies padėtį.

Kokie slaugos lovos privalumai?

Šiuolaikinės lovos – tiek elektrinės, tiek tradicinės – turi bent 2 segmentus, dar vadinamus „lovomis“. Galimybė juos koreguoti padidina paciento komfortą ir pagerina jo būklę po operacijos, traumos arba leidžia numalšinti lėtinius skausmus. Pažangiausioje lovoje yra 4 skyriai, leidžiantys:

  • aukščio reguliavimą,
  • atlošo reguliavimą (lovos segmentas),
  • kojų dalies reguliavimą,
  • Posvyrio kampo pozicija.

Kiekviena lova su daugiau nei 2 skyriais gali būti vadinama ortopedine ir reabilitacine lova.

Medicininių lovų modeliai su papildomai su šoniniais turėklais ar atrama galvai – tai ypač patogūs baldai, skirti ligoninėms, hospisams ar žmonėms, kurie nori įsigyti panašią įrangą savo namams, kad palengvintų artimojo kančias.

Koks čiužinys elektrinei lovai?

Atsižvelgiant į tai, kad nemaža dalis lėtinėmis ligomis sergančių pacientų didžiąją laiko dalį praleidžia gulėdami, būtina pasirinkti tinkamą čiužinį lovai. Jei žmogus judantis, tiks bet koks čiužinys pagal lovos išmatavimus, jei nejudantis, tada reikės čiužinio nuo pragulų. Taip pat verta pagalvoti kiek laiko gulės ligonis funkcinėje lovoje. Kartais labiau geriau pasinaudoti slaugos lovos nuoma ir čiužinio nuo pragulų nuoma. Technikos neįgaliesiems nuomos paslaugas teikia medstore elektroninė parduotuvė. Taip ne tik sutaupysite pinigų, bet ir gausite aukštos kokybės slaugos įranga.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.