Šilumos siurbliai šiomis dienomis yra tikras atradimas. Jie ne tik padeda išsaugoti aplinką, nes neišskiria kenksmingų medžiagų į gamtą, bet ir suteikia galimybę sutaupyti, nes yra ekonomiški. Tad nenuostabu, jog vis daugiau žmonių meta senus katilus ir perka šilumos siurblius. Visgi galima pastebėti, jog šilumos siurbliai nėra labai pigūs, tad verta paieškoti būdų, kaip įsigyti pigiau ir sutaupyti.

Rinkitės kokybišką gaminį

Taupyti negalima ne tik šiandien ir dabar, bet ir ateityje. Jei pasirinksite kokybišką gaminį, galite net neabejoti, jog jo išlaikymas bus nebrangus, kadangi nereikės nei brangaus remonto, nei keisti detalių. Visgi kokybiški šilumos siurbliai kainuoja šiek tiek brangiau. Tad tą minutę, kai pirksite, mokėsite brangiau, tačiau sutaupysite ateityje.

Nemontuokite patys

Dar vienas patarimas tiems, kurie nori sutaupyti, atiduokite montavimo procesą specialistams. Labai dažnai kalbama apie tai, jog šilumos siurbliai gali būti kokybiški tik tuomet, jei jie tinkamai sumontuoti, tačiau ne kiekvienas į tai atkreipia dėmesį. Netinkamai sumontuotas šilumos siurblys ne tik neatliks darbo kokybiškai, bet ir teks susidurti su dar didesnėmis problemomis. Kadangi jis bus pažeistas montavimo metu, negalėsite gauti garantijos ir už remonto išlaidas mokėti patys, o ne gamintojas.

Kreipkitės dėl APVA paramos

APVA parama remia tuos, kurie renkasi gyventi ekologiškiau. Jei keičiate seną katilą į naują šilumos siurblį, tuomet galite kreiptis dėl APVA paramos. Tie, kurie atitiks reikalavimus, gaus paramą ir galės susigrąžinti dalį sumos, kurią išleido šilumos siurbliui.

Ieškokite nuolaidų

Perkant šilumos siurblį, naudinga atkreipti dėmesį į tai, jog daugelis pardavėjų gali pasiūlyti ne tik pigesnes kainas, bet ir nuolaidas. Jei norite sutaupyti, pasidairykite, ką siūlo skirtingi pardavėjai. Gali būti, jog ne tik daugiau sužinosite apie šilumos siurblį, bet ir rasite pardavėją, kuris pasiūlys nuolaidas.

Šilumos siurblys padeda gyventi ne tik ekologiškiau, bet ir ekonomiškiau. Tad net ir įsigiję brangesnį šilumos siurblį, galite būti tikri, jog sutaupysite, nes komunaliniai mokesčiai bus mažesni ir po kurio laiko šilumos siurblys atsipirks.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.