audiniai

Kokią medžiagą pasirinkti vestuvinei suknelei?

Rinkdamiesi vestuvinę suknelę atkreipkite dėmesį ne tik į siluetą, bet ir į audinius, iš kurių ji pasiūta. Skirtingos medžiagos skirtingai gula ir dėvisi. Audiniai internetu  – https://audiniai.com padės išsirinkti tai, ko jums reikia.

Natūralūs audiniai.

Iš natūralaus pluošto (šilko, medvilnės, lino) pagaminti audiniai tikrai labiau vertinami ir tai nestebina. Juos sunkiau pagaminti, jie yra malonūs liesti, gerai sugeria drėgmę ir leidžia odai kvėpuoti. Natūralūs audiniai turi tik porą trūkumų, tačiau jie labai reikšmingi: tokios medžiagos lengvai susiglamžo ir reikalauja itin kruopščios priežiūros.
Sintetiniai audiniai gerai išlaiko formą ir nesiglamžo, todėl iš tokios medžiagos pasiūta suknelė nepraras savo išvaizdos iki vestuvių dienos pabaigos. Tačiau sintetiniai audiniai prastai praleidžia orą ir drėgmę (todėl nuotakai gali būti karšta arba, atvirkščiai, šalta), be to šie audiniai greitai elektrinasi.
Šiuolaikinėje drabužių pramonėje dažniausiai naudojami mišrūs audiniai. Mišrūs audiniai, tai audiniai, kuriuos gaminant prie natūralių pluoštų pridedama sintetinių siūlų. Toks gaminimo būdas leidžia išnaudoti abiejų audinių tipų privalumus ir pasiekti puikų rezultatą.

Audiniai internetu siūlo įvairių rūšių audinius.
Atlasas. Satino audinys gali būti audžiamas iš gryno šilko, poliesterio arba pluoštų mišinio. Tai vienas iš labiausiai paplitusių, universaliausių ir patvariausių vestuvinių suknelių audinių. Dėl lygaus paviršiaus ir didelio satino tankio jis idealiai tinka struktūrinėms suknelėms. Satinas tinka bet kokio tipo figūrai ir bus ypač patogus vėsiu oru.
Šilko šarmezo audinys. Šis audinys labai panašus į satiną: jis toks pat lygus ir blizgus, bet lengvesnis ir švelnesnis. Savo savybėmis šilkas primena vandenį – jis efektingai apgula kūną, geba sukurti gražias draperijas ir blizga šviesoje. Tiesa, dėl mažesnio tankumo audinys, nei klasikinis atlasas. Šilkas šarmezas stipriau pabrėžia figūros bruožus.
Šifonas.
Neįtikėtinai lengvas ir skaidrus šifonas dažnai naudojamas sluoksniais arba kaip viršutinis sluoksnis ant patvaresnių audinių. Šifonas atrodo įspūdingai ir sukuria didelę apimtį, tačiau jį lengvai susidėvi ir lengvai užkliuvus plyšta.  Jeigu svajojate apie romantišką ir švelnų žvilgsnį, o vestuvės vyks šiltuoju metų laiku, šifonas jums puikiai tiks.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.